Allround advies in Telecom, Cloud en ICT

APRIL 01, 2019 – Bron: Telecompaper

T-Mobile heeft de netwerktest 2019 gewonnen van P3 Communications. KPN eindigt nipt voor Vodafone, terwijl Tele2 niet meer als zelfstandige MNO is beoordeeld. P3 rijdt ieder jaar een route door Nederland met twee auto’s vol met smartphones om de kwaliteit van bellen en mobiel internet te scoren. Deze metingen zijn gecombineerd met metingen in de trein en met crowdsourcing-data uit een app.

Alle drie de MNO’s scoren meer dan 950 punten uit 1.000 en krijgen daarom het testoordeel ‘Uitstekend’. T-Mobile haalde met 977 punten dezelfde score als vorig jaar. KPN verbeterde zijn score van 940 naar 961 punten en passeerde daarmee Vodafone. Deze operator zakte van 962 naar 959 punten.

Tele2 was vorig jaar vierde, maar is nu geschrapt. P3 heeft de metingen gedaan tussen 12 februari en 1 maart. T-Mobile had toen al aangekondigd dat het mobiele netwerk van Tele2 na de fusie zou worden uitgefaseerd. De score van T-Mobile is niet vooruit gegaan, wat kan worden opgevat als een bewijs dat de vergunningen van Tele2 ten tijde van de metingen nog niet werden gebruikt door T-Mobile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *