Allround advies in Telecom, Cloud en ICT

IT’s Teamwork en Value360 hebben een overeenkomst gesloten voor het aanbieden van de BusinessITScan® aan de relaties van Value360. De BusinessITScan® is een self service, onafhankelijke, meertalige en multipersona Cloud Service.  De BusinessITScan® meet en verbetert de IT-tevredenheid, bedrijfsvoering en automatisering in organisaties, op basis van de zes IT-succesfactoren.

Digitale transformatie in de versnelling

IT’s Teamwork heeft de BusinessITScan® met partners ontwikkeld om zoveel mogelijk kennis zo laagdrempelig mogelijk online aan te bieden. De directeur van IT’s Teamwork, Anton Dijkhuis: ‘Organisaties willen (digitaal) transformeren om hun klanten beter te bedienen’. Alleen er bestond geen methode waarmee Business en IT samen worden gebracht, én geen tool waarmee sterktes en zwaktes samenhangend worden doorgemeten’. Hij vervolgt: ‘Daar hebben we de zes IT-succesfactoren voor ontwikkeld. De business verwacht Partnership, productiviteit en innovatie, IT moet daarvoor haar IT-competenties optimaliseren, een stabiel IT-landschap bieden, en de financiele middelen goed managen.’

Inmiddels hebben meerdere organisaties (waaronder Shoeby, Low&Bonar en Nedmag) in meer dan 10 landen hun bedrijfsvoering en automatisering verbeterd met de zes IT-succesfactoren en/of de BusinessITScan®. Hun enthousiasme is groot omdat het hun digitale transformatie versnelde. Eenvoudig, agile en met weinig risico’s.

Dijkhuis vertelt: ‘Bewust combineren we in de BusinessITScan® heel veel praktijk-kennis met de essentie van bewezen methodes zoals ITIL, Prince2, COBIT en ISO27001. Ook de stand van zaken van de AVG en IT General Controls wordt vastgesteld. Wanneer dat aan de orde is, ontvangt een organisatie realtime concrete adviezen om verbeteringen te implementeren. Zo nodig worden daarbij actuele best practices en templates aangereikt.

Ook wordt de IT-tevredenheid en de IT-impact gemeten. De BusinessITScan® is ook bedoeld voor financieel verantwoordelijken, omdat 75 procent van de ict-verantwoordelijken aan hen rapporteert. Anton vertelt: ‘De moderne financial wil grip, én meer waardecreatie door IT.. Die kijkt vooruit en wil weten hoe IT daarvoor beter kan worden ingezet. Met de BusinessITScan® krijgt hij dat inzicht in zeer korte tijd.’

Geen langdurige adviestrajecten, maar desgewenst gerichte begeleiding

‘De BusinessITScan® biedt een breed en goed inzicht in prioriteiten, kansen en risico’s’, zegt Value360 woordvoerder Marcel van der Kooi. ‘Daarom willen we deze tool positioneren bij onze relaties. De sneak preview-versie biedt onze relaties kosteloos de kans om de tool uit te proberen. Desgewenst kan een organisatie tegen een beperkte investering upgraden naar de volledige versie. Daarin kan de organisatie zelf vastleggen welke collega’s van zowel de gebruikersorganisatie als de IT-afdeling in de scan meewerken. Zo ontstaat ook een goed beeld van de kwaliteit van de Business IT Alignment.’

IT’s Teamwork directeur Anton Dijkhuis over het partnership met Value360: ‘De adviseurs van Value360 beschikken over zeer ruime ervaring in het oplossen van telecom- en ICT-vraagstukken en het efficient en voordelig laten aansluiten van deze diensten op de bedrijfsprocessen van hun relaties. Value360 gaat 100% voor tevreden klanten. Om die reden zijn wij zeer verheugd over onze samenwerking met  de adviseurs van Value360.”

Telecom- en ICT-ervaring

Van der Kooi spreekt uit ervaring als hij vertelt dat veel organisaties onbedoeld waarde verloren laten gaan en besparingskansen missen, doordat ze telecom- en ICT-vraagstukken proberen op te lossen, zonder dat ze eerst een duidelijk en volledig 360 graden beeld van hun situatie hebben.

Compleet en helder inzicht in weinig tijd

Van der Kooi: “Regelmatig worden IT-adviezen sub-optimaal geformuleerd, oftewel gericht op één aspect dat op dat moment belangrijk lijkt. Niet zelden is dat alleen het aspect waar een IT-dienstverlener kennis van heeft en daarmee zijn brood verdient. Met de BusinessITScan®  wordt dat voorkomen, omdat alle IT-succesfactoren belicht worden. Hierbij worden ook de nieuwste concepten en technieken zoals cloud en big data meegenomen. Doordat de BusinessITScan®  via het web wordt aangeboden, ontstaat tegen een beperkte investering een scherp beeld van de situatie en blijven middelen beschikbaar om maatregelen te treffen. Dit stelt organisaties in staat om zich minder te richten op IT-beheer, en meer op innovatie.

IT’s Teamwork biedt naast de BusinessITScan® ook coaching, interim IT-management en een uitgebreid partnernetwerk.”

Voor meer informatie en de sneak preview te starten, kunt u u hier klikken.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *